Každá destinace má své jedinečné chutě. Ingredience se stávají chloubou a recepty symbolem národů. V Peru je touto chloubou a symbolem Pisco Sour. Má to jeden háček, Chile, ho rovněž považuje za svůj 🙂
Pisco, vinná pálenka, je stejně univerzální jako vodka, rozmanitá jako gin a stylová jako tequila. Má vinařské dědictví a kořeny. Podobně jako francouzské víno, i peruánské pisco má chuťový profil, který se odvíjí od regionu a odrůdy hroznů.
Samotný název pisco v domorodé kečuánštině znamená „ptáček“, což svědčí o vazbě Kečuánců na tento destilát. Pokud se podíváme do historie dobývání a kolonialismu Peru, můžeme zmínky o piscu vysledovat až do počátku 16. století, kdy Španělé uvalovali na peruánská vína vysoké daně a místní obyvatelé Nového světa se začali věnovat destilaci hroznů.
Na rozdíl od samotného pisca je koktejl Pisco Sour známý teprve od počátku 20. století. Vypráví se, že americký barman Victor Morris vytvořil Pisco Sour ve svém baru v Limě ve 20. letech 20. století, ale nedávný objev peruánské kuchařské knihy Nuevo Manual de Cocina a la Criolla z roku 1903 tento známý příběh komplikuje. Bez ohledu na datum vzniku se Pisco Sour prosadil v peruánských „bouřlivých dvacátých letech“ a od té doby je přijímán na celonárodní úrovni. Osvěžující peruánský koktejl má svůj vlastní národní svátek, Národní den Pisco Sour, který se slaví první únorovou sobotu.
Pokud chcete ochutnat Pisco Sour přímo v Peru, kontaktujte nás a my už se o vše postaráme. Ale můžete toho vidět a zažít mnohem víc. Vyberte si z nabídky dalších unikátních míst pro vaši dovolenou v Peru.